MENU
Главная » Статьи » Мои статьи

Гідроциліндри: основні поняття

Гідравлі́чний двигун (гідродвигун)  гідравлічна машина, що перетворює механічну енергію рідини на механічну енергію веденої ланки (валаштока та ін.).

                                       Рис.1 Будова гідродвигуна

Об'ємні гідравлічні двигуни, котрі діють від гідростатичного напору в результаті наповнення рідиною робочих камер і переміщення витискачів (під витискачем розуміється робочий орган, що безпосередньо здійснює роботу в результаті дії на нього тиску рідини, виконаний у вигляді поршня, пластини, зуба шестерні тощо).

Гідроцилі́ндр   об'ємний гідродвигун  зі зворотно-поступальним рухом вихідної ланки. Основним видом гідроциліндра є гідроциліндр  поршневого типу. Часто до групи гідроциліндрів відносять, також, плунжернімембранні і сильфонні гідро- (пневмо-) двигуни.

Гідроциліндри прямолінійного дії

Для приводу робочих органів мобільних машин найбільш широко застосовують поршневі гідроциліндри двосторонньої дії з одностороннім штоком.

Основою конструкції є гільза 2, що представляє собою трубу з ретельно обробленою внутрішньою поверхнею. Усередині гільзи переміщається поршень 6, що має гумові манжетні ущільнення 5, які запобігають перетікання рідини з порожнин циліндра, розділених поршнем. Зусилля від поршня передає шток 3, що має поліровану поверхню. Для його напрямку служить грундбукса 8. З двох сторін гільзи укріплені кришки з отворами для підведення і відведення робочої рідини. Ущільнення між штоком і кришкою складається з двох манжет, одна з яких запобігає витоку рідини з циліндра, а інша служить грязес'емнік 1. Проушина 7 служить для рухомого закріплення гідроциліндра. На нарізану частину штока кріпиться проушина або деталь, що з'єднує гідроциліндр з рухомим механізмом.

                                                     

Рис.2. Гідроциліндр: 
1 - грязезйомник; 2 - гільза; 3 - шток; 4 - стопорне кільце, 5 - манжета; 
6 - поршень; 7 - проушина; 8 - грундбукса 

 

Категория: Мои статьи | Добавил: tmblog8 (15.02.2021)
Просмотров: 200 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar