MENU
Главная » 2021 » Сентябрь » 29 » Трагедія Бабиного Яру
05:24
Трагедія Бабиного Яру

29 вересня 1941 року в ході чітко спланованої операції все єврейське населення Києва було зібрано в одному місці під приводом переміщення його для проживання в нове розташування. Всі, хто перетинав кордон оточення, назад вже не повернулися... за два дні в ярах Бабиного Яру були розстріляні понад 33 тисячі осіб.

Ця цифра приблизна, так як не вівся облік малолітніх дітей, які розділили разом зі своїми рідними весь жах, що відбувався, і подальшу страту. Масові розстріли в урочищі Бабин Яр 30 вересня не закінчилися, вони тривали весь період окупації. На думку деяких дослідників, в Бабиному Яру тільки євреїв було розстріляно близько 150 тисяч чоловік з усієї України. За приблизними підрахунками, в цілому число убитих коливається від 70 тисяч до 200 тисяч чоловік. Після завершення Другої світової війни керівники масових страт під Києвом постали перед військовим трибуналом.

До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру одночасно в 15 тисячах шкіл України пройде Національний урок пам’яті. Його проведе Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» спільно з Міністерством освіти і науки України. Урок покликаний виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя.

Просмотров: 162 | Добавил: tmblog8 | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar